top of page

Eteeriset öljyt

"Eteeriset öljyt ovat tuoneet ihanat tuoksut takaisin elämääni ja rauhoittaneet yöuniani niin, että jaksan päivällä paremmin."
"Treenistä ja lihasrasituksesta palautuminen ihan eri tasolla nyt kun on Deep Relief, Peppermint ja muut eteeriset öljyt käytössä. Homma pelittää seuraavana päivänäkin."

Tiedätkö, mihin kaikkeen voit käyttää eteerisiä öljyjä?

Voit käyttää niitä moneen tarkoitukseen, kuten:

 • ihon, hiusten ja kynsien kunnon, uudistumisen ja vahvistumisen tukemiseen

 • ruoansulatuksen ja suoliston normaalin toiminnan tukemiseen

 • tukemaan stressin lievittymistä

 • tukemaan hormonitoimintaa

 • laskemaan kierroksia ja tukemaan rauhoittumista

 • auttamaan keskittymistä

 • tukemaan positiivista mielialaa haastellisissa olosuhteissa

 • tukemaan lihasten hyvinvointia treenin, kuntoilun tai muun rasituksen jälkeen.

Eteerisiä öljyjä on myös helppo käyttää. Käyttötapoja on useita: aromaattinen, paikallinen ja sisäinen.

 • Aromaattisesti voit hengittää öljyä suoraan pullosta, laittaa sitä höyryttimeen, höyryhengitysveteen, nenäliinan kulmaan tai ottaa tipan kämmeniin ja haistella kämmenistä. Aromaattisella käytöllä tuet esim. positiivista mielialaa, stressin lievittymistä, keskittymistä ja rauhoittumista.

 • Paikallisesti iholle käytettäessä on erittäin suositeltavaa laimentaa eteerinen öljy kasviöljyllä. Paikallisella käytöllä voit tukea esim. lihasten, nivelten ja ihon kuntoa, ruoansulatusta sekä palautumista treenistä tai rasituksesta.

 • Sisäiseen käyttöön soveltuvat ravintolisiksi luokitellut eteeriset öljyt, ja niitä voit käyttää ruoanlaitossa esim. leivonnassa ja maustamisessa sekä tuomaan makua juomaveteen tai ottaa niitä kapselissa.

Eteeristen öljyjen kemialliset koostumukset ovat hyvin monimutkaisia, ja yhdellä öljyllä voi olla lukuisia erilaisia vaikutuksia. Monipuolisia perusöljyjä ovat esimerkiksi piparminttu, sitruuna ja laventeli.

Eteeriset öljyt ovat helppoja ottaa mukaan minne vain menetkin, ja niitä on helppoa ja turvallista käyttää kunhan tutustut ensin muutamaan sääntöön ja muistat, että niitä ei ole tarkoitettu korvaamaan mitään lääketieteellistä hoitoa.​ 

Jos aiot käyttää eteerisiä öljyjä, valitse parhaat ja 100 % puhtaat kasviperäiset eteeriset öljyt. Eteerisiä öljyjä on tarjolla lukuisia eri merkkejä, ja voi olla vaikeaa päättää, mikä olisi sopiva. Parhaat hyödyt saat kasviperäisistä, puhtaimmista mahdollisista öljyistä, joita ei ole valmistettu synteettisesti tai kemiallisesti muunneltu, laimennettu, jatkettu eikä leikattu. Kannattaa uhrata hieman aikaa asian sisäistämiseen ennen kuin alkaa käyttää eteerisiä öljyjä, sillä öljyn laatu ratkaisee, onko öljyllä terveyttä ja hyvinvointia tukevia vaikutuksia vai ei. Oma valintani on Young Livingin eteeriset öljyt.

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää Young Livingin eteerisistä öljyistä ja muista hyvinvointia tukevista tuotteista!

Lue oma tarinani, miten tutustuin Young Livingin eteerisiin öljyihin.

bottom of page