top of page
Hieronta
Hieronta

Jumissa olevat lihakset voivat aiheuttaa särkyä, päänsärkyä, huimausta, puutumista, jomotusta, kiristystä, pistämistä, vihlomista ja mitä milloinkin. Jumit aiheuttavat liikerajoituksia ja haittaavat aineenvaihduntaa. Arjen askareet,  kuntoliikunta, treenaminen ja nukkuminen sujuvat helpommin ilman jumissa olevia lihaksia. Jotkut sanovat värienkin olevan kirkkaammat hieronnan jälkeen. Säännöllisellä hieronassa käymisellä saat myös ylläpidettyä saavutettua hyvänolontunnetta ja vältettyä tilanteen uudelleen pahenemisen.

Lihasjumien, -särkyjen ja -kipujen hoidossa hieronta on yksi tehokkaimmista menetelmistä. Käymällä hieronnassa saat oireesi lievittymään tai jopa poistumaan kokonaan. Hieronnan kipua vähentävä ja poistava vaikutus perustuu siihen, että hieronnassa kudosten aineenvaihdunta ja ravinteiden saanti paranee sekä kuona-aineiden poistuminen kudoksista tehostuu. Lisäksi hermostosta vapautuu hyvää oloa tuottavia endorfiineja hieronnan aikana.

Käytän hieronnassa klassisen hieronnan otteita, ja niitä tehostamassa mobilisoivia otteita ja triggerpistekäsittelyä tarpeen mukaan eli käytännössä lähes joka hieronnassa. Toteutan hieronnan aina yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Otteiden voimakkuus säädetään kullekin asiakkaalle sopivaksi.

Hieronnan jälkeen on hyvä juoda vettä, jotta hieronnassa liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuvat kehosta. Hierotun alueen lievä arkuus seuraavana päivänä on täysin normaalia. Oloa voi tarvittaessa helpottaa lämpimällä suihkulla tai esim. kylmägeelillä.

Hierontaa ei suositella akuuteissa vammoissa, tulehdustiloissa, flunssassa, reuman yms. aktiivisessa vaiheessa tai jos on laskimotukos, sydänsairaus, tyrä, verisuoniproteesi tai syöpä tai jokin muu vakava sairaustila.

Kuumakivihieronta ja muut palvelut

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on hierontaa, jossa yhdistyvät tehokkaat käsin tehtävät hierontaotteet kuumilla kivillä tehtäviin hierontaotteisiin, joten siitä saa molempien menetelmien hyödyt samalla kertaa. Lämpö edistää kehon ja mielen rentoutumista, lihasjännitysten laukeamista sekä aktivoi aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista kehosta. Lämmön vaikutus ulottuu kudoksissa jopa 3 cm:n syvyyteen.

Käytän hieronnassa suomalaisia, hiottuja vuolukiviä, jotka varaavat erittäin hyvin lämpöä ja soveltuvat siksi erinomaisesti kuumakivihierontaan. Kivet lämmitetään n. 50 asteisiksi, mutta ne eivät kuitenkaan polta ihoa, koska otteet ovat aktiivisia hierontaotteita, jolloin kivet ovat koko ajan liikkeessä. Kuumakivihieronta sopii lähes kaikille. Lihasjännitysten käsittelyssä kuumakiviterapia on jopa tehokkaampaa kuin tavallinen hieronta, koska siinä yhdistyvät tavallisen hieronnan vaikutukset lämpövaikutukseen.

Kuumakivihieronta ei sovi, jos on tuntopuutoksia, alentunut lämmönsietokyky, suonikohjuja, ohut iho (esim. diabeteksesta johtuen), sydänsairaus, autoimmuunisairaus, lääkitys, jonka sivuvaikutukset lisääntyvät lämmöstä, raskausaikana tai jos on alaraajaturvotusta.

Hoitava Hengitys -hengitysohjaus

Hengityshäiriöt ovat yleisiä vaikka työkalut niiden korjaamiseen ovat helppoja oppia ja jokaisen arkeen sopivia. Hoitava Hengitys -kurssilla opit korjaamaan hengitystäsi hengitysharjoitusten sekä kieltä ja nielua vahvistavien liikkeiden avulla.

Hengitysohjaus sopii sinulle, jos

 • kärsit unihäiriöistä

 • olet stressaantunut

 • nenäsi on tukkoinen

 • harrastat liikuntaa tai urheilet

 • sinulla on astma, paniikkioireita tai ahdistusta

 • kuorsaat

 • sinulla on uniapnea

 • haluat tehokkaan keinon rauhoittumiseen

 • sinulla on jännittyneet purentalihakset

 • olet kiinnostunut hengityksestä itsehoitona

 • kärsit päänsäryistä

 • sinulla on poskiontelovaivoja

 • hengityksesi on pinnallista

 

Hengityshäiriöissä keho kärsii hapenpuutteesta ja tämä aiheuttaa hengityksen, hermojärjestelmän, aivojen ja sydämen oireita mm. tukkoisuutta, limaisuutta, toistuvia hengitystietulehduksia, huimausta, heikentynyttä keskittymiskykyä, jännitystä, ylivilkkautta, stressiä, päänsärkyä, sydämen muljahteluita, epäsäännöllistä sykettä. Hoitava Hengitys -harjoitteilla elimistön hapensaanti paranee, jolloin monet hengityshäiriöiden aiheuttamat oireet lievittyvät tai poistuvat.

 

Hoitava Hengitys HB ® on Marketta Mannisen kehittämä, Buteyko-menetelmään pohjautuva hengitysongelmien itsehoitomenetelmä. Konstantin Buteyko oli venäläinen lääkäri, joka 1950-luvulta alkaen kehitti menetelmän hengityksen korjaamiseksi. Buteyko-menetelmä on tutkittu menetelmä ja se on laajalti käytössä ympäri maailmaa ja se on saanut Iso-Britannian terveysviranomaisten hyväksynnän astman täydentävänä hoitomuotona.

 

Hoitava Hengitys HB ® -menetelmä on lääkkeetön, helppo ja luonnonmukainen tapa tasapainottaa hengitystä. Hengitysharjoituksilla parannetaan hengitystekniikkaa, tasapainotetaan hengityskaasujen suhteita ja vahvistetaan hengityslihaksia. Harjoitusten avulla elimistön hapensaanti paranee, hengästyminen vähenee, jaksaminen lisääntyy ja keho ja mieli rauhoittuvat. Käsitykset oikeanlaisesta hengityksestä saattavat mennä päälaelleen mutta harjoitukset tuottavat tuloksia nopeasti ja vahvistavat päälaelleen menon oikeaksi! Menetelmään kuuluu myös kieli- ja nielujumppa, joka avartaa ja vahvistaa nielua, jolloin unen aikainen hengitys helpottuu, kuorsaus vaimenee ja hengitys alkaa kulkea luonnollisesti ja katkeilematta.

Hengitysohjausta on saatavilla pienryhmille ja yksityisesti. Ohjaus voidaan pitää vastaanoton tiloissa tai muussa paikassa, jossa on rauhallista keskittyä esim. toimisto/koti/muu vastaava paikka. Ohjaukseen kuuluu nykytilanteen kartoitus, luento (hengityksen merkitys terveydelle, millaista on terveyttä heikentävä ja terveyttä edistävä hengitys) sekä hengitysharjoitusten ja kieli- ja nielujumpan opetus. Tulevat kurssit/työpajat.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on erittäin suosittu ja vuosituhansia vanha hoitomuoto, joka rentouttaa tehokkaasti ja poistaa stressiä. Se on osa ayurvedista perinnettä, jota on harjoitettu Intiassa jo yli 5000 vuotta. Kokonaisvaltaisesti rentouttava hieronta koostuu erilaisista hierontaotteista, joilla käsitellään hartioita, olkavarsia, niskaa, päänahkaa, korvalehtiä ja kasvoja tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Olo on hoidon jälkeen rauhallinen ja ajatukset kirkkaat. Hoito tehdään istuen eikä siinä käytetä öljyä, joten se sopii erinomaisesti otettavaksi esimerkiksi keskellä työpäivää.

Raindrop-hoito

Raindrop on eteerisillä öljyillä tehtävä hoito, jossa öljyjä levitetään ja hierontaan kevyillä hieronta- ja sormiotteilla jalkateriin ja selkään. Raindropin (sadepisara) nimi tulee siitä, että eteerisiä öljyjä tiputellaan selkärangalle n. 15 cm:n korkeudelta ikään kuin sadepisaroita. Ennen tiputtelua selkään levitetään kasviöljyä.

 

Raindrop-hoito tukee kaikkien kehon elinten, lihasten, luiden ja ruoansulatuksen toimintaa, immuunipuolustusta, kuona-aineiden poistumista kehosta, kehon sähkömagneettista tasapainoa sekä rentouttaa koko kehoa ja mieltä. Raindrop-hoidossa eteeriset öljyt palauttavat kehon takaisin luonnolliseen tasapainoon ja terveyteen monipuolisten, terveyttä tukevien vaikutustensa avulla solutasolta alkaen.

 

Raindropissa käytettävät hieronta- ja sormiotteet ovat kevyitä ja niiden tarkoituksena on levittää öljyt selän alueelle ja stimuloida hermostoa. Hoito ja siinä käytettävät otteet ovat yhdistelmä eri menetelmistä, kuten akupainannasta, akupunktiosta ja refleksologiasta.

 

Raindropissa käytetään seitsemää yksittäistä eteeristä öljyä ja kolmea sekoiteöljyä. Hoitoon varattava aika on 60 min. Raindropin jälkeen, ja mielellään jo sitä ennen, on hyvä juoda runsaasti vettä.

 

Raindrop sopii perusterveille henkilöille.

 

Raindrop ei sovi mm., jos olet raskaana, sairastat epilepsiaa, olet kuumeessa, sinulla on ihotulehdus tai tarttuva ihotauti tai olet syöpähoidossa

Ajanvaraus Raindrop-hoitoon puhelimitse 040-7713083.

Kuumakivihieronta
INTIALAINEN PÄÄHIERONTA
Raindrop-hoito
Hoitava Hengitys
bottom of page