Hieronta

Jumissa olevat lihakset voivat aiheuttaa särkyä, päänsärkyä, huimausta, puutumista, jomotusta, kiristystä, pistämistä, vihlomista ja mitä milloinkin. Jumit aiheuttavat liikerajoituksia ja haittaavat aineenvaihduntaa. Arjen askareet,  kuntoliikunta, treenaminen ja nukkuminen sujuvat helpommin ilman jumissa olevia lihaksia. Jotkut sanovat värienkin olevan kirkkaammat hieronnan jälkeen. Säännöllisellä hieronassa käymisellä saat myös ylläpidettyä saavutettua hyvänolontunnetta ja vältettyä tilanteen uudelleen pahenemisen.

Lihasjumien, -särkyjen ja -kipujen hoidossa hieronta on yksi tehokkaimmista menetelmistä. Käymällä hieronnassa saat oireesi lievittymään tai jopa poistumaan kokonaan. Hieronnan kipua vähentävä ja poistava vaikutus perustuu siihen, että hieronnassa kudosten aineenvaihdunta ja ravinteiden saanti paranee sekä kuona-aineiden poistuminen kudoksista tehostuu. Lisäksi hermostosta vapautuu hyvää oloa tuottavia endorfiineja hieronnan aikana.

Käytän hieronnassa klassisen hieronnan otteita, ja niitä tehostamassa mobilisoivia otteita ja triggerpistekäsittelyä tarpeen mukaan eli käytännössä lähes joka hieronnassa. Toteutan hieronnan aina yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Otteiden voimakkuus säädetään kullekin asiakkaalle sopivaksi.

Hieronnan jälkeen on hyvä juoda vettä, jotta hieronnassa liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuvat kehosta. Hierotun alueen lievä arkuus seuraavana päivänä on täysin normaalia. Oloa voi tarvittaessa helpottaa lämpimällä suihkulla tai esim. kylmägeelillä.

Hierontaa ei suositella akuuteissa vammoissa, tulehdustiloissa, flunssassa, reuman yms. aktiivisessa vaiheessa tai jos on laskimotukos, sydänsairaus, tyrä, verisuoniproteesi tai syöpä tai jokin muu vakava sairaustila.